زمان مطالعه: 5 دقیقه
Rate this post

درگاه پرداخت چیست؟ با توجه به تاریخچه مبحث بازار، کسب و کار و مسائل مربوطه از قدیم الایام، یکی از مهم ترین مباحث بشر نحوه پرداخت بها در ازای دریافت یک شیء و یا امکانات خاص بوده است. از خرید کالا با کالا گرفته تا اختراع و ابداع انواع سکه و اسکناس و ارز با ارزش های گوناگون انسان؛ همواره در تلاش بوده تا روش مناسبی برای پرداخت بیابد.
امروزه با توجه به پیشرفت های بشری که بر اساس نیاز های انسان می باشد، روش های پرداختی سریع تر و امن تری بر بستر اینترنت به وجود آمده است که امروزه با درگاه پرداخت بانکی شناخته می شوند. حال این سوال که جزئی از متداول ترین سوالات ذهن افراد گوناگون است پیش می آید که درگاه پرداخت چیست؟ ما در نوینو پی یک بار برای همیشه به این سوال کاربردی و پر تکرار پاسخ کامل، صریح و روشنی خواهیم پرداخت.

درگاه پرداخت چیست؟

اجازه دهید با یک مقدمه ساده این مورد را به دست بررسی بسپاریم. این که چگونه مشتری وجه مورد نظر را برای صاحبان کسب و کار و مشاغل واریز کند بسیار مهم است. امروزه با توسعه فرهنگ خرید های اینترنتی در سر تا سر دنیا، فروشندگان و ارائه کنندگان خدمات بر روی روش های پرداختی حساس شده اند و از طرف دیگری برای مشتری نیز حیاتی است که پرداختی امن و سریع و دور از هر گونه کلاهبرداری را تجربه کنند. در این جا درگاه های پرداخت بانکی مطمئن که در زبان انگلیسی به آن PAYAMAENT GATEWAY گفته می شود ، به یاری هر دو طرف می شتابد.
در ادامه پاسخ به سوال باید بگوئیم که درگاه های پرداخت بانکی امر پرداخت اینترنتی را انجام می دهند. اما پرداخت اینترنتی چیست؟ پرداخت اینترنتی در واقع ، پرداخت پول بر بستر شبکه های اینترنتی در ازای دریافت کالا یا خدمت است. نحوه و روش عملکرد و مراحل پرداخت از طریق درگاه اینترنتی را به صورت مفصل شرح خواهیم داد.

انواع درگاه پرداخت آنلاین که توسط پرداخت یار ها ارائه می شود؟

در این قسمت قصد داریم شما را با انواع درگاه پرداخت آشنا کنیم. به صورت کلی دو نوع درگاه پرداخت بانکی وجود دارد که به ترتیب با نام های درگاه پرداخت مستقیم (IPG) و غیر مستقیم (واسط) شناخته می شوند. هر کدام از این انواع درگاه پرداخت دارای فواید و ویژگی های خاص خود می باشند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. در تعریف دیگر باید به این مورد اشاره کنیم که درگاه پرداخت اینترنتی، امکانی را برای دارندگان کارت های بانکی فراهم می کند که بدون مراجعه حضوری به پرداخت و خرید آنلاین کالا و خدمات بپردازد.

درگاه پرداخت مستقیم و مزایا

همان طور که گفته شد با انواع درگاه پرداخت اینترنتی آشنا شدیم اما در این قسمت قصد داریم به طور کامل با درگاه پرداخت مستقیم که نوینو پی ارائه دهنده آن است آشنا شویم. از مزایا و ویژگی ها و شرایط ثبت آن مطلع خواهیم شود.
از مزایا و ویژگی های این نوع درگاه پرداخت می توان به اتصال مداوم، سرعت بالا، ریسپانسیو بودن صفحات پرداخت، امنیت بالا در پرداخت و پیگیری پرداخت، راه اندازی چندین درگاه برای هر کسب و کار، ذخیره شماره کارت های پرکاربرد مشتریان ، بازگشت وجه اشاره کرد. شاید بتوان تنها یک مورد منفی برای این نوع درگاه پرداخت در نظر گرفت و آن هم این است که به گرفتن درگاه پرداخت مستقیم نیاز به ارائه نماد الکترونیک، و طی مراحل اداری را که بسیار وقت گیر است، زمان دریافت درگاه پراخت به طول خواهد انجامید.

درگاه های پرداخت مستقیم چگونه کار می کند

  • ۱ – کاربر کالا (ها) یا خدمت (ها) را انتخاب می کنید و بر روی دکمه پرداخت یا مورد مشابه آن کلیک می کند.
    ۲ – کاربر به صفحه پرداخت تحت دامنه شاپرک ارجاع می شود.
    ۳ – کاربر اطلاعات خواسته شده که شامل شماره کارت ، CCV2 ، تاریخ انقضای کارت و رمز دوم را وارد می کند. البته کاربر می تواند در صورتی که بخواهد فیلد شماره تماس و ایمیل را نیز پر کند و یا یکی از این دو مورد را وارد کند.
    ۴ – شرکت ارائه دهنده درگاه پرداخت مستقیم داده‌های مشتری را به صورت رمزگذاری دریافت می کند.
    ۵ – شرکت ارائه دهنده درگاه پرداخت مستقیم اطلاعات را به بانک صادر کننده کارت ارسال می کند.
    ۶ – بانک صادرکننده  پس از آن که احراز هویت موفقیت‌ آمیز بود ، درخواست را (با توجه به سرمایه موجود در حساب مشتری) تأیید یا رد می‌ کند.
    ۷ – پاسخ احراز هویت، توسط شرکت ارائه دهنده درگاه پرداخت مستقیم به سایت پذیرنده ارسال می شود.
    ۸ – مبلغ مورد نظر، از حساب مشتری کسر شده و در اختیار شاپرک قرار می گیرد.
    ۹ – شاپرک در زمان بندی های مشخص مبلغ را به حساب پذیرنده در بانک مقصد واریز می‌کند.

شرکت های ارائه کننده درگاه پرداخت مستقیم

قریب به ۱۲ شرکت در ایران به ارائه درگاه پرداخت مستقیم می پردازند که در زیر بر اساس ترتیب حروف الفبا آن ها را برای شما همراهان گرامی لیست کرده ایم:

  1. آسان پرداخت پرشین (آپ)
  2. الکترونیک کارت دماوند
  3. به پرداخت ملت (درگاه پرداخت بانک ملت)
  4. پرداخـت الکترونیک پاسارگاد
  5. پرداخت الکترونیک سامان
  6. پـرداخت نوین آرین
  7. تجارت الکترونیک پارسیان
  8. پرداخت الکترونیک سداد
  9. سایان کارت
  10. فن آوا کارت
  11. کارت اعتباری ایران کیش
  12. پرداخت الکترونیک سپهر

درگاه پرداخت غیر مستقیم و یا درگاه پرداخت بانکی واسط (پرداخت یار)

درگاه پرداخت غیر مستقیم و یا درگاه پرداخت واسط (پرداخت یار) را اگر بخوایم وصف کنیم. تا تعریفی دقیق از آن خدمت شما سروران گرامی عرض نماییم. درگاه پرداخت غیر مستقیم و یا درگاه پرداخت بانکی واسط (پرداخت یار) در واقع نوعی واسطه بین سایت پذیرنده و شرکت های ارائه کننده درگاه پرداخت مستقیم هستند، که این امکان را برای افراد مختلف به ارمغان می آورند تا بدون دریافت نماد اعتماد الکترونیک درگاه پرداخت داشته باشند. در عوض این امتیاز یعنی سرعت در به اختیار گرفتن درگاه پرداخت بانکی، در هنگام تسویه حساب چند درصد خیلی کم را به عنوان کارمزد از صاحب سایت پذیرنده دریافت می کند.

نحوه عملکرد درگاه پرداخت غیر مستقیم واسط

درگاه پرداخت غیر مستقیم و یا درگاه پرداخت بانکی واسط (پرداخت یار) تا مرحله هشتم مشابه نحوه عملکرد درگاه پرداخت مستقیم خواهد داشت. اما در مراحل بعدی به صورت زیر عمل خواهد کرد:

  • ۹ – شاپرک مبلغ کسر شده از حساب مشتری را به حساب شرکت ارائه کننده درگاه پرداخت مستقیم واریز می کند.
  • ۱۰ – شرکت ارائه کننده درگاه پرداخت غیر مستقیم ، مبلغ مورد نظر به کیف پول سایت پذیرنده در پنل سایت شرکت خود واریز می کند.
  • ۱۱ – کاربر در پنلی که شرکت ارائه کننده درگاه پرداخت غیر مستقیم ارائه می کند می تواند درخواست تسویه حساب دهد.
  • ۱۲ – شرکت ارائه کننده درگاه پرداخت غیر مستقیم، از طریق شبکه پرداختی شبا با کسر کارمزد اقدام به واریز به حساب بانکی متصل به پنل کاربری فرد صاحب سایت پذیرنده می کند.

ویژگی درگاه های پرداخت اینترنتی که در انتخاب باید توجه کنیم

اگر شما هم نیاز به یک بستر و ارائه دهنده خدمات پرداخت اینترنتی را دارید باید حتما به امکانات و ویژگی هایی را که در اختیار شما قرار میدهند توجه داشته باشید. در این بخش به مواردی که شما قبل از انتخاب درگاه باید بررسی نمایید اشاره خواهیم کرد.

کامزد تراکنش ها

تقریبا میشه گفت اولین نکته ای که باید بررسی شود مراجعه به صفحه تعرفه های شرکت ارائه دهنده است. در وحله ی اول باید شرکتی را انتخاب نمایید که کارمزد منصفانه ای داشته باشد.

امنیت درگاه پرداخت اینترنتی

امنیت درگاه پرداخت Payment Security از مباحث مهم در ایجاد سیستم های پرداخت می باشد. باید دقت کامل را داشته باشید که سرویس دهنده امنیت پرداخت های شما را تضمین نماید.

لیست خدمات بیشتر

تقریبا اکثر ارائه دهندگان خدمات در پی ایجاد مزیت های رقابتی به دنبال فراهم آوردن امکانات نوآورانه هستند. پس حتما باید لیست خدمات یک شرکت به صورت کامل بررسی شود از میان ارائه دهندگان اولویت با پرداخت یاری است که بیشترین خدمات را ارائه می دهد.

پشتیبانی قوی

مهمترین نیاز کسب و کار ها، امکان دریافت پشتیبانی 24 ساعته میباشد. زیرا در عملیات پرداخت الکترونیک امکان رخداد مشکلات در همه ساعات شبانه روز وجود دارد و پرداخت یار باید بتواند جوابگوی نیاز پذیرندگان باشد.

مستندات جامع و افزونه های پرداخت

مستندات جامع نیاز های اساسی هر پذیرنده است تا بتواند به راحتی فرآیند های پرداخت را در کسب و کار خود پیاده سازی نماید. مستندات جامع هر پرداخت یار باید از همه پلتفرم ها و زبان های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی کند.

ساخت درگاه پرداخت اینترنتی فوری برای کسب و کار ها

حال شما با توجه به نوع نیاز، باید تصمیم بگیرید که کدام یک از انواع درگاه پرداخت اینترنتی بانکی برای شما مناسب است. اگر قصد انتخاب درگاه پرداخت مستقیم را دارید یک از شرکت های 12 گانه را انتخاب کنید و پس از پشت سر گذاشتن مراحل خواسته شده، درگاه پرداخت مستقیم خود را دریافت کنید و اگر نیاز خود را در ثبت و دریافت درگاه پرداخت غیر مستقیم دیدید، نوینو پی حاضر به ارائه خدمات را مد نظر شما در این امر بسیار حساس و ضروری است.